Korjauksen paikka

”Suhteemme alussa seksielämämme oli fantastista. Nautimme pitkistä esileikeistä, ja tulimme useimmiten yhtäaikaa.

Kun olimme seurustelleet noin yhdeksän kuukautta, mieheni lähti parin kuukauden työkomennukselle ulkomaille. Lensin hänen luokseen muutaman kerran, ja lempi leiskui välillämme edelleen hyvin kiihkeänä. Kun mieheni lopulta palasi takaisin Suomeen, kaikki muuttui. Vaikka seksi eron jälkeen olikin kovin intohimoista, en saanut enää orgasmia. Ensin en juurikaan miettinyt asiaa, mutta kun ongelma toistui seuraavillakin kerroilla, olin häkeltynyt. Tuntui kuin kropassani jokin olisi naksahtanut paikoiltaan, enkä vain pystynyt enää laukeamaan.

Aluksi sanoin poikaystävälleni suoraan, etten jostain syystä tällä kertaa päässyt huipulle. Mitä useammin tilanne toistui, sitä enemmän se alkoi kummastuttaa. Minusta myös tuntui, että mieheni otti asian raskaasti. Hän syytti itseään siitä, ettei tyydyttänyt minua. Samalla minusta tuntui pahalta hänen puolestaan, koska hänessä tai seksissämme ei ollut muuten mitään vikaa. Pian aloinkin feikata orgasmeja, jotta en joutuisi keskustelemaan asiasta.

Kun ongelma oli jatkunut useita kuukausia, se alkoi vaivata minua toden teolla. Tunsin jonkinlaista helpotusta, kun luin netistä, että stressillä on suuri merkitys haluihin. Olinhan tehnyt graduani koko syksyn. Masennuin kuitenkin entisestään, kun tein aiheesta gallupia kavereideni keskuudessa. Kenenkään orgasmiongelmat eivät olleet kestäneet yhtä pitkään. Olin aina ollut seksuaalisesti hyvin aktiivinen, enkä ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa aikaisemmissa pitkissä suhteissani.

Elämää ilman orgasmia on kestänyt nyt reilut neljävuotta. Olen sanonut miehelleni, että minulla on laukeamisvaikeuksia, mutta en voi kuvitellakaan paljastavani hänelle koko totuutta. Teeskentelen usein tulevani, koska tiedän, ettei orgasmia kuitenkaan kuulu.

Olemme keskustelleet asiasta, ja mieheni on ollut todella ymmärtäväinen. Hän ei missään nimessä halua pakottaa minua mihinkään. Tuntuukin siltä, että kannan itse suurempaa huolta ongelmasta kuin hän. Toisaalta vain minä tiedän totuuden.

Olen todella epätoivoinen asian suhteen. Haluaisin saada seksielämämme kukoistamaan, koska parisuhteemme on muuten täydellinen. Olen yrittänyt löytää orgasmini joogan ja seksilelujen avulla, mutta mikään ei ole auttanut. Laukean ainoastaan itsetyydytyksessä tai unissani.” Meri, 27